Hemmaträning

Fördelar med hemmaträning

Träning i sig har många fördelar och vilka de är vet ni redan, så det behöver vi knappast ta upp här, eller hur? Då det finns så otroligt många fördelar med träning så är det också så att det är viktigt att det finns många olika sätt att träna på. Att träna hemma är väldigt bra av ett flertal olika anledningar där det smidiga och tidssparande med det ligger i täten vad gäller fördelarna.

Vissa kan inte alltid träna hemma och det är ofta samma personer som inte heller kan jobba eller plugga hemma, så för den typen av personligheter kan det vara lite svårt att få till det, men som med allting annat så kan man såklart träna upp sig!

Några fördelar med att träna hemma

80 tals träning i hemmet

Det finns vissa självklara saker som är fördelaktigt med att träna hemma. Att det är smidigt och att det sparar tid har vi redan varit inne på, men vad finns det mer för bra saker med träning på hemmaplan? Massor, såklart! Kommer ni ihåg gympa-programmen på tv på 80-talet? Jane Fonda, någon? Denna typ av träning har vi även idag där vi kan välja ut ett träningsprogram från YouTube och köra igång.

Det enda man brukar behöva för att det ska funka är en yogamatta, hantlar, bra skor, sköna och fungerande kläder och en vattenflaska i närheten. Självklart måste vi även nämna det bästa träningsredskapet av dem alla enligt oss, nämligen träningsbandet! Man kan även behöva locka ut resten av familjen på ett spännande litet äventyr så att man slipper barn eller partner i närheten. Det är faktiskt skönare att träna på ett sätt så att man känner att det är egentid, för det är ju vad man får om man tränar på gymmet, så det kan man definitivt kräva av resten av familjen!

Är du tjej? Då har du säkert varit med om att det kan vara lite krävande att befinna sig på ett gym på grund av blickarna, eller hur? Det är svårt att undvika, men man kan träna hemma istället för då kan man ha på sig tajta och praktiska kläder utan att det dras blickar till ens kropp när man studsar omkring. Om man tränar hemma så sparar man också pengar som man kan ha till annat och det är ju aldrig fel!

Olika personer – olika träning

Beroende på vad det är för typ av träning man gillar så passar det mer eller mindre bra med hemmaträning, men att slippa dra iväg till gymmet i tid och otid kan vara skönt, enligt många. De som bor i större hus eller på landet med ett garage eller liknande kan ju bygga upp ett eget gym och det är det också många som gör.

Om du vill träna hemma, men inte är helt redo för att dra igång med att bygga upp ett helt gym så kan du istället träna på andra sätt hemma. Löpband, eller promenadband, är en riktig klassiker som verkligen funkar toppen att ha hemma. Det är ett riktigt bra sätt att få upp pulsen de dagar man är mindre sugen på att ge sig ut på löprunda och så kan man ju passa på att kolla in senaste avsnittet av favoritserien samtidigt! Då får man både ”soffpotatis”-grejen och träning i ett, så det kan ju knappast blir bättre.

Har man trappor så kan man även använda dem i träningssyfte. Skruva upp en rejäl hävstång i någon dörröppning också, så har du även det kirrat! Med lite fantasi så kan det bli väldigt mycket billigare utan att bli sämre om man ser till att sköta träningen hemma, så se över möjligheterna innan du av gammal vana förnyar ett medlemskap eller startar ett på ett gym!