Ett träningsgummiband är en form av träningsband som är gjort i elastiskt material. Med ett gummiband kan man snabbt och lätt träna var man än befinner sig då det är lätt och smidigt att ha med sig. Perfekt om man är trångbodd eller på resande fot.

Vad finns det för olika sorters träningsgummiband?

När det kommer till gummiband för träning finns det två olika typer. Nämligen gummiband med handtag och utan. Sedan finns även varje modell av gummiband i olika starka motstånd. Detta för att kunna passa olika starka personer.

Vilket gummiband för träning ska du välja?

Om du ska välja ett gummiband med eller utan handtag är mest en smaksak. Funktionerna är i stort sett samma och man vänjer sig snabbt till det man har. Många tycker det är skönt med ett handtag att hålla i och vissa inte.

När det kommer till styrka på träningsgummiband brukar det finnas mellan två och sex olika nivåer. Här måste man försöka uppskatta själv hur “stark” man är. Välj hellre ett starkare band än ett svagare. Dels för att många ofta tenderar att underskatta sig själva och sen kommer man ju med tiden (om man använder det flitigt) bli starkare. Till slut kanske man ökat så pass mycket att man behöver köpa ett nytt och kraftigare.

Topplista träningsgummiband

För att sammanställa denna topplista över de bästa gummibanden har vi gått igenom sortimenten i alla stora svenska träningsbutiker såsom: Sporttema, Gymgrossisten, Svenskt Kosttillskott, Sportamore med mera.

#1 Abilica ExerTube ECO

Bästa träningsgummibandet

Detta är det bästa träningsgummibandet 2020 enligt oss! Abilica är kända för att göra prisvärda och kvalitativa träningsredskap, precis som detta gummiband med handtag. Det är verkligen allt du behöver till ett mycket attraktivt pris!

Egenskaper:

  • Tre olika motstånd beroende på hur stark du är
  • Greppvänliga sköna handtag med förstärkning i mitten
  • Ekologiska och biologiskt nedbrytbara

Detta band kan du (som alla andra) enkelt ha med dig i väskan för att få in lite träning i en tidspressad vardag!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Gymgrossisten!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Träningspartner!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Sporttema!

#2 Abilica Rubberbands ECO

Abilica rubberbands

Ett set med 3 stycken ekologiska och bra gummiband från Abilica i olika motståndsnivåer. Tummen upp för att de är biologiskt nedbrytbara.

Läs mer och köp på Svenskt kosttillskott, Gymgrossisten eller Sporttema!

#3 OMPU Extreme Fitness Band

ompu träningsgummiband

Är du ute efter ett gummiband utan handtag är detta ditt bästa val enligt oss. OMPU Extreme Fitness Band håller mycket hög kvalité och kommer att hålla länge.

Ett problem med billiga träningsgummiband är att de riskerar att slitas snabbt. Detta för att själva syftet ändå är att belasta dem hela tiden mot bristningsgränsen. Därför kan det vara värt att lägga någon hundralapp extra på att band med bättre gummi som håller längre.

Egenskaper:

  • Finns i hela 6 olika styrkor (bredden på bandet som avgör)
  • 200 cm långa

Läs mer och köp billigast på Gymgrossisten!

#4 Abilica Snodden

Gummiband med handtag

På tredje plats kommer ytterligare ett gummiband med handtag. Det är lite dyrare än vinnaren Exertube av samma märke. Det är inte lika bra enligt oss då det som sagt är dyrare och endast finns i två olika starka varianter.

Egenskaper:

  • 185 cm långt
  • Finns i två olika styrkor
  • Träningsprogram medföljer

OBS: Abilica Snodden har gått ur sortimentet och verkar inte komma tillbaka igen